Noor's FotoPage

By: Noor Yussoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 6-Nov-2006 12:53 Email | Share | Bookmark
Musim raya

 
 
ZZZZZZZZZzzzzzz Aaahhh baru nak update fp nie. Bukan nya sibuk sangat tapi bila pulang rumah dah letih dan bila di depan pc macam ada suis saja terus mengantuk. Itu lah sebabnya agak nya terlebih makan pulut. But now dah ok sikit le...nanti naik berat badan lagi le lepas raya nanti nak kena tukar saiz baju pulak! .....
Raya yang lalu masih terasa keriangan lagi pun kita masih di bulan Syawal lagi. Terutama bagi anak anak masa inilah yang mereka tunggu dapat bermain bunga api serta dapat duit raya.
Bagi anak noor waktu raya nie paling seronok sebab dapat berjumpa dengan cousin yang lain.





Sotong masak Rempah

1 kg sotong
30 gm rempah daging
30 gm rempah kurma
30 gm rempajh ikan
100 gm bawang besar – di kisar
10 gm bawang putih – dikisar
4 cm halia – di kisar
250 ml santan pekat

Bahan tumis
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang puih
2 cm halia
3 tangkai daun kari

Cara penyediaanya
Rebus sotong dan tuskan. Panaskan minyak dan tumis bahan tumis sehingga garing dan naik bau. Kemudian masukan rempah dengan sedikit air, kacau sehinga pecah minyak.
Masukan santan dan kacau sehingga agak kering. Akhir sekali masukan sotong.


Quote:
>> Mama>> tu la terjaga dari lamunan ....by the way cuba le resepi nie sebab my family suka sangat makan kuih nie dengan nasi minyak sedap tau......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net