Noor's FotoPage

By: Noor Yussoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 29-Aug-2006 08:51 Email | Share | Bookmark

 
 


Hari nie terlewat bangun pagi so sarapan pagi ini hanyalah nasi lemak di tepi simpang. Nasib baiklah anak noor tak terlewat ke sekolah. Ini sebab semalam tidur agak lewat sikit....bukan lihat siti kawin tapi si mawi
n si Ina tu bersiaran secara langsung - lagipun tiada ulangan maka kita pun nak juga mengikuti kisah percintaan yang sudah terputus itu. Emmmm nak komen ape ye...tak taulah kalau setakat putus tunang tu masih belum terlewat mencari penganti tapi kalau pasangan yang berpisah tu lain lah sikit. Tapi jodoh dan takdir kuasa tuhan. Dalam bulan nie saja sebaik kita nak menyambut hari Kemerdekaan bermacam macam cerita yang mempunyai variasi tersendiri. Apa apa pun Selamat Menyambut Hari Merdeka kepada semua rakyat Malaysia. Buka kan hati bukakan minda , luangkan fikiran seluas luas lautan .Dapatkan ilmu
sebanyak mungkin renungkan hari kehadapan dengan fikiran yang positif.
Ok lah ceria kan hari anda dengan makan Ice cream nie.

Chocolate Ice Cream

INGREDIENTS:
1 cup heavy cream
1 cup light cream* (half and half) - Noor guna susu low fat dutch lady aje
1/2 cup sugar
3/4 teaspoon vanilla extract
1 pinch salt
1/4 cup chocolate syrup or 3 tablespoons cocoa
1/8 teaspoon cinnamon (optional)

PREPARATION:
Combine ingredients. Stir until sugar dissolves.Keep aside until slighly cold.
Freeze according to ice cream freezer's directions. - this part sebelum masuk
bancuhan tu kedalam machine noor pukul dulu dengan mengunakan mixer biasa biar dia
naik sedikit kemudian baru masuk kedalam machine tu.






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net