Noor's FotoPage

By: Noor Yussoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 15-May-2009 08:42 Email | Share | Bookmark

 
 
 
 
 
 
Dua hari yang lepas memang sibuk ber ekperimen dengan fondant. Best jugak ya,,,,,macam main tanah liat. Zaman kanak kanak dulu selalu jugak main sampai berkaler kaler jari.
Tapi bezanya fondant kali ini dibeli dari kedai sebab saya nak lihat perbezaan yang kita beli dengan fondant yang kita uli. Nampaknya yang di beli lebih kenyal dan berkilat serta halus. Patul lah yang saya buat dulu hasilnya permukaan agak kasar dan tidak sekenyal ini. Hihi banyak yang harus di pelajari. Lihatlah hasilnya ini adalah percubaan kali kedua selepas setahun dulu. (yang dulu fondant buat sendiri )
Nak kata cantik tu tidak juga cuma menjadi saja. Semua design nie saya tiru dari lelaman web sifu sifu di alam cyber ini. Minta ampun dan maaf ye.......
Kek kek ini pulak bila dah siap satu batch kan banyak tu untuk kami tiga orang. So balance kek ini saya packing untuk kawan kawan saya sempena Hari Ibu yang lalu. Waaaa two in one lah.
Inilah kek yang saya buat tu....









Pandan cheesecake ini adalah projek terdahulu masa tu internet down so tak dapat lah saya mengupdate.
Kek ini rasanya ramai orang dah buat ....resepi asal saya dah lupa tapi saya ambil ini dari resepi cik Mat gebu yang terkenal tu. Memang berbaloi sedapnya terutamanya pada pengemar cheesecake. Sebab utama adalah belanja membuatnya agak murah jika di bandingkan dengan resepi lain.




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net