Noor's FotoPage

By: Noor Yussoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 12-Jan-2009 02:21 Email | Share | Bookmark
Shera Birthday

 
 
Masuk tahun baru kita mulakan routine birthdaylah. Orang yang sambut birthday dalam bulan ini adalah anak saudaraku Shera, KakZai dan Kak Ros serta yang paling dekat dengan ku pulak My baby selang beberapa hari lagi. Bila ku sibuk buat kek untuk shera dia dah mula plan nak suruh siapkan kek yang entah macam macam hiasan. Huhhh mak dia bukan teror sangat nak hias itu dan ini. Hihi paling senang kalau ku tempek saja dengan gambar kartun habis cerita kan.
Untuk birthday shera kali ini coklat menjadi pilihan sebab kengkawan dia suka makan coklat dan peach mousse cake untuk orang yang tak suka coklat. Kali ini dia menyambut birthday yang ke 15 tahun. Kami tak dapat menghadiri sambutan birthday dia sebab anaku bersekolah hari ahad sedangkan penang hari cuti jadi maknya datang mengambil . Sorry shera maybe next year insyaalah. Mak long sekeluarga ucapkan selamat ulangtahun kat shera semuga sihat serta berjaya dalam Pmr.







Resepi untuk kek coklat tu dah ada dah sebelum ini . Untuk peach mousse cake ini akak ambil dari http://www.chifond.com/index.html . Resepi ini sedap jugak tapi kali ini akak tak sempat ambil gambar yang dah siap dengan jelly menutupi pemukaan atas hirisan buah peach tu.
Apa apa pun resepi nya kita paste saja kat bawah.....malas nak translate ye. ...tapi siap modified apa yang patut sikit kalau lihat resepi asal.

Peach Mousse cake
]
Ingredients (8 inch)
Chiffon Cake Base
3 eggs
7 1/2 tablespoons white sugar
90g cake flour
1 teaspoon baking powder
1/8 teaspoon salt
3 tablespoons vegi oil - kita guna butter cair saja
5 tablespoons milk


Peach Mousse
330g can peach (drained),
200g peach juice (the juice in the can)
105g white sugar
whipping cream 400g (500 ml)
gelatine powder 24g
cold water (just enough to soak the gelatine)

Topping (optional)

Peach flavor JellO-O, a few slices of peach - tukar kepada jelly kosong saja

To make the Chiffon cake

1.Preheat oven to 180C. Mix all liquid ingredients except oil. Add half of the sugar and stir until all dissolved. Pour in oil and mix until all combined.

2. Sift cake flour, baking powder and salt together. Combine it with the liquid mixture. Then blend in egg yolks.

3. Beat the egg whites with electric mixer. Add the rest of sugar in 3 times into the egg whites and beat the egg white until stiff peaks form.

4. Pour 1/3 of the egg white into the egg yolk mixture. Fold the batter a few times until all combined. Pour the rest of egg white in, fold the batter until combined.

5. Bake the cake at 180C for 15 min and then turn the temperature down to 160C and bake for another 10 min.

6. Flip the cake over cooling rack. Take the cake out of the mold and slice horizontally into slices of desired thickness after cooled.

To make the mousse

1. Chop the peach into small cubes or blend it into paste (more smooth with paste but I like eating little cubes of peach with the mousse )

2. Sprinkle gelatin on water, let it sit for 3 min to become spongy, and then soak the gelatine over hot water until all dissolved.

3. Heat up the peach juice and sugar together until all sugar dissolved. Blend in peach cubes/past). Pour in gelatine and mix well. Turn off the heat.

4. Whip the whipping cream with electric mixer at medium speed until fluffy but still can flow a bit (like smoothies). NOTE: Easier with an ice bath, especially in summers.

5. Combine 1/3 of whipped cream with cooled peach juice mixture, and then combine with the rest of whipped cream (just like mixing egg whites and egg yolk mixture).

6. Place a slice of Chiffond cake. Pour in mousse. Put the cake in fridge for at least 2 hours to firm.

To make the topping (optional)

1. Prepare the jelly solution as instructed on the Jello-O box.

2. Place slices of peach on top of the cake. Pour in the cooled jelly solution. Put the cake in fridge until firm.


Quote:


Linda > untunglah kalau kena time time cam tu ...memang berbaloi macam pi honeymoon saja.
Qamar > selamat kembali aktif...kita dah intai pon...
Madiha > tulah pasalnya keluarga akak kecik saja ...jadi terlebih rajin buat untuk anak saudara lah.
Mie> terima kasihl mie...jangan lupa update tau



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net