Noor's FotoPage

By: Noor Yussoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 9-Aug-2007 03:45 Email | Share | Bookmark

 


Ramdahan bakal menjelma tapi biskut dah buat. Bukan apa kita teruja sangat nak rasa bagaimana lazatrnya biskut ini. kalau tak cuba mana tahu sedap ke atau tidak. Tetapi setelah di cuba, ok lah jugak rating untuk biskut nie 4 -5 saja. Mungkin sebab ianya begitu simple dan tiada campuran kekacang. Kerangupan biskut ini memang best dan dapat di simpan lama.
Tapi kalau kat rumah nie tak sampai 2 minggu 3 -4 hari dah pun habis.
Selalunya rumah kita selalu jugak ada tetamu kadang kadang jiran terdekat datang bertandang.
Dapatlah kita hidangkan biskut kering dengan secawan milo .
Kalau nak cuba boleh lah cut n paste resepi ini dalam jadual anda.

Cafe Latte Cookies

1/2 cup sugar
1/2 cup brown sugar
1/3 cup butter, room temperature
1 large egg
1 tbsp milk
1 tsp vanilla extract
1 1/2 cups all purpose flour
2 tbsp instant coffee powder
1/4 tsp ground cinnamon
1/2 tsp salt
1/4 tsp baking soda
1/4 tsp baking powder
Preheat oven to 400 F and line a baking sheet with parchment paper.
In a large bowl, cream together butter and sugars. Beat in egg, milk and vanilla.
In a small bowl, whisk together flour, coffee powder, cinnamon, salt, baking soda and baking powder. Stir the flour mixture into butter mixture.
Drop dough by rounded spoonfuls, forming 1-inch in diameter mounds, on the baking sheet.
Bake until cookie are golden at the edges, about 8-11 minutes.
Cool on baking sheet for 10 minutes before transferring to a wire rack to cool completely.


Quote:

Mama>> Yes yes kita dah tak sabar nih dapat lihat gambar pun dah rasa teruja.Belum lagi rasa...mesti sedap kalau mama yang buat.
Mummy>> Walupun raya lambat lagi tapi makan hari hari pun boleh Noor dok tunggu la biskut biskut dari mummy yang jauh di seberang sana.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net