Noor's FotoPage

By: Noor Yussoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Feb-2007 10:46 Email | Share | Bookmark

 
 
 
 
Hari ini anak tidak ke sekolah sebab cuti Thaipusam, sebab kalau di Kedah hari ini tidak di ambil tapi memandangkan sekolah anak Noor itu bercampur maka di ambil sehari sebagai cuti peristiwa. Lagi pun sepanjang jalan untuk ke kawasan sekolah di tutup pada lalu lintas dan secara langsung tiada pengerakan.
Bila anak dah cuti, bapa pula berkerja jadi kita tidak dapat kemana mana juga. Tak bestlah jika kami berdua saja nak bersiar siar atau melawat supermarket .....cuci mata kejap.
Petang ini setelah siap kerja rumah maka noor pun seperti biasa le update kat sini.
Banana cake jadi pilihan sebab hampir dua hari projek tergendala. Cake ini di ambil dalam CD.


Banyak sekali tersenarai pelbagai resepi sampai kebanyakan nya hampir sama saja.

Banana ButterMilk Cake
2 1/4 c. flour
2 1/2 tsp. baking powder
1/2 tsp. soda
1/2 tsp. salt
1 1/4 c. sugar
1/2 c. shortening
1 lg. c. banana
1 tsp. vanilla
2 eggs
1/2 c. buttermilk

Mix well. Bake at 350 degrees for 40-45 minutes. Ini lah cake yang telah siap di masak....








Untuk lunch inilah yang dimakan hari ini.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net