Noor's FotoPage

By: Noor Yussoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 24-Dec-2006 09:12 Email | Share | Bookmark
X mas Celebration

 
Merry chirstmas to my friend Jess,Suemm in Texas,Ann Beartrrice, Clara and S.K.


Nina.....hope you don't mind I paste your resepi kat sini. Nampak macam sedap aje biskut tu terasa nak cuba dan rasa sendiri kesedapannya.
Bila dah cuba memang sedap pun walaupun ianya hanya mengunakan barang barang asas tapi ianya sungguh lazat. Terima kasih karana sudi melampirkan di sini dan sekarang noor hanya copy dan paste sekali lagi.



Snow Heart Cookies

Bahan-bahannya:

500gm tepung kanji (aka tepung ubi kayu)
600gm tepung gandum
16 ozs ghee (1 tin ghee yg kecik)
12 ozs gula aising (1 oz = 28 g)
1 sudu teh soda bikarbonat
Susu Tepung - khas utk ditabur / diayak atas biskut

Cara-caranya:
Ayak tepung kanji, tepung gandum dan soda bikarbonat
Pukul ghee dan gula halus hingga sebati
Masukkan campuran tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan hingga tepung hingga sebati.
Kalau adunan masih tak boleh dicanai dan terap, tambahkan tepung gandum sikit2 dan uli hinggalah adunan boleh dicanai.
Canai alas plastik, terap dan bakar dengan api sederhana pada suhu 180'C selama 10-12 minit.


Note: Noor hanya mencuba separuh adunan saja dan kurangkan gula sebab tak hendak terlalu manis .
Quote:

>>>Nina>> ya tak dapat nak update sebab gempabumi yang melanda Taiwan>>
>>>Mama>> Betul tu rasanya lebih kurang tapi berlemak sedikit di sebabkan oelh susu serbuk yang kita tabur selepas biskut nie masak . Budak budak suka le


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net