Noor's FotoPage

By: Noor Yussoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 16-May-2008 09:56 Email | Share | | Bookmark


Oklah tu..... .

1. Dressing simple
2. Jarang berkain batik
3. Suka bercuti kalau ada duit ....
4. Salalu kena marah sebab terlalu memilih kasut.
5. Suka dok kat dapur maupun kat pc berjam jam tanpa jemu.
6. Tak suka tidur di siang hari...takut muka nampak sembap.
7. Paling takut kalau bersua dengan teman lama sebab sekarang badan dah berisi.


Quote:

The rules:
1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

yg kena tag dengan ku pulak
http://rafiqin.fotopages.com/
http://umieaisyah.fotopages.com/
http://shima27.fotopages.com/
http://jasmeen.fotopages.com/
http://rosnitasahrani.fotopages.com/
http://zbintim.fotopages.com/
http://mimieaza.fotopages.com/

:-

Sebenarnya noor pun tak pasti siapa yang nak di Tag sebab lihat ramai yang dah kena tag nie


Wednesday, 14-May-2008 08:08 Email | Share | | Bookmark



Gadis ini muncul di kaca tv3 dalam MHI pagi selasa yang lalu, terpanggil lah nak buka dalam youtube cari lagu dia yang sebelum ini pun dah famous dalam siaran itu. Lantaran di sebabkan terlalu best sangat maka dia pun di rebut producer .
Sedap dan lunak lah suara dia dan yang paling best dia nie nampak simple dari segi pakaiannya.
Hi...hari ini noor masak yang paling simple sangat, sebenarnya resepi ini dah lama terperuk kat ujung ujung. Barang dah ada apa lagi masak lah nasi ....Claypot rice yang version rice cooker tu. Resepi ini di ambil dalam fp.....nanti noor update empunya resepi ini ya....sebab dok simpan terlupa nak tulis nama tu..lah pasal. Jgn marah ye nanti noor kasi kredit



Quote:

Dah dapat dah resepi nasi nie dari http://www.alkiram.net/dlantasa/resepinasi.htm..


Tuesday, 13-May-2008 10:40 Email | Share | | Bookmark







Walaupun kek yang ku buat ini berselerak sikit, sebab waktu malam mata pun dah mengantuk sangat tapi kena siapkan juga. Kek ini bersaiz kecil bukan inflasi , emak tak berapa suka makan kek yang berkerim macam ini. Jadi noor buat dua kek yang ini hanya nak mencuba fondant yang tersimpan dan praktis. Yang lucunya bunga rose tak nampak macam bunga lah pulak. Cam tak jadi saja. Sebelum buat nie habis semua laman web noor lawati tapi masaalahnya tangan ku keras nak membentuk paling senang akak cetakl sajalah .




Inilah kek yang akak cedok dari Dapur tanpa sempadan- Mat Gebu yang famous tu...
....tapi effect marble tu tak menjadi la. Tak secantik Mat Gebu buat



Quote:

Rinn> Tulah pasal dok lihat kek kek sifu penuh bergaya ,noor pun nak try jugak.
Afza > anak noor lagilah sekali cakap sekali buat ...budak lelaki kot .
Ati > Selamat hari ibu buat Ati jugak


Sunday, 11-May-2008 10:29 Email | Share | | Bookmark



Khas buat Ibu yang di kasihi. Esuk baru kami dapat meraikan dengan ibu noor sebab hari ini Hubby berkerja dan tak sempat nak prepare apa apapun.

Dan buat semua kenalan Noor serta yang mengenali diri ini.
Hari ini noor sempat praktis buat fondant sebenarnya noor selalu lihat dalam fp banyak kek kek begitu comel di hiasi dengan cetakan bunga kecil yang menawan. Dah banyak kali juga nak cuba tapi tak berani ....maka hari ini barulah tergerak hati nak buat juga...memandangkan barangan nak buat dah lama tersimpan dalam peti.





Biskut ini sudah pun di kurangkan kandungan gulanya dan campuran tepung sagu membuat biskut ini ranggup.

Maaf ya kepada empunya resepi ini. akak copy n paste saja kat sini. Empunya resepi pun akak dah lupa sebab dah lama kiv . Tapi yang paling best sebab ianya sangat ranggup tak sampai dua hari dah habis

Chocolate chips and almond cookies


Bahan-Bahan
• 130 gm mentega
• 65 gm perang
• 100 gm tepung jagung
• 70 gm tepung sagu 80 gm tepung
• gandum
• 1 biji kuning telur
• 100 gm badam
• 50 gm chocolate chip

Cara Membuatnya
Pukul mentega dan gula hingga sebati.

Masukkan kuning telur dan kacau sebati.

Masukkan tepung, badam dan chocolate chip dan uli hingga menjadi doh.

Terap dan sapu kuning telur dan hias dengan badam.

Bakar pada suhu 160 darjah Celcius selama 20 minit


Quote:

zira > akak dah paste dah resepi. cubalah


Monday, 5-May-2008 09:39 Email | Share | | Bookmark

 
 


1st May 2008 bertempat di Dewan Kondo.
























Inilah saja yang dapat Noor paparkan di sini....sebenarnya gambar pengantin yang di ambil oleh jurugambar belum siap yang ini di ambil sendiri sebab tu tak ada gambar pengantin...sebab tak sempat sibuk melayan tetamu yang datang.



Quote:

Ati > Salam sejahtera.akak sihat saja..nantilah akak paste kat sini
Azura> terima kasih, yang kawin nie merupakan adik bungsu akak pas nie anak buah lah pulak.
Mamafami> Terima kasih
Hajar > nantilah akak paste kat sini, jurugambar tak antar lagi
zai Kulim > tulah pasal link tu asyik tersilap saja nak capat taip
mamaella> kenduri kecik aje, apa apa pun dah selamat
ziela> akak tak tinggal kat situ, empunya rumah adalah adik yang kahwin tu
Mamma Bukhari> akak kat sini sihat alhamdulillah


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net